čtvrtek 20. června 2013

Nepřijata!

Jak už titulek napovídá, nebyla jsem přita. A kam? Na VŠ. A víte co? Vůbec, ale vůbec mi to nevadí!

Jediná věc, která by mě mohla trochu iritovat, je to, že mi přijetí uteklo o 2 body (= 1 otázka), a to, že ačkoliv většina oborů zaznamenala posunutí bodové hranice směrem dolů, v mém oboru bohužel hranice stoupla o 8 bodů, což je poměrně dost. Jelikož jsem chtěla jen sem a nikam jinam, podala jsem si přihlášku už jen na naši místní "univerzitu", kam ale stejně nepůjdu, přeci nepromarním rok studiem něčeho, co mě neuspokojuje, nebo nebudu sedět doma, s gymplem se totiž práce těžko hledá. A tak jsem si hned po přijímačkách vymyslela jinou variantu, jak strávím následující rok - pojedu do zahraničí dělat au-pair!

Samozřejmě by bylo lepší odcestovat někam dál a jen kvůli studiu, např. do Austrálie nebo na Nový Zéland, možná do Francie pilovat francouzštinu, bohužel ale nejsme majetná rodina, tudíž je Anglie/Irsko s poměrně dobrým výdělkem téměř za nic nejlepší volba. Má úroveň angličtiny není špatná, domluvím se všude, kde potřebuji, proto ani nebudu utrácet za kurzy, protože člověk se nejlépe učí za pochodu.

Člověk si může vyhledat rodinu sám, nebo se může zaregistrovat u agentury, která by za něj měla vše obstarat. Já zvolila první možnost, o vše se postarám sama, což je podle mě pro alespoň trochu soběstačného člověka nejlepší volba. Nemusíte platit žádné agentuře zápisné, vše si najdete sami, rodinu si vyberete podle sebe, prostě máte ve všem volnou ruku. Teď jenom pročítám články pro budoucí au-pair, internetové příručky, hledám rodinu...Jakmile si definitivně nějakou najdu, mou "odysseu" podrobně zmapuji, co kdyby na tom byl někdo podobně jako já :)

3 komentáře:

  1. Já jsem letos tak dlouho vymýšlela, kam bych chtěla jít, až jsem se upsala na dvě školy a příští rok zkusím to, kam doopravdy chci, s nějakou přípravou, abych se fakt dostala. Já bych chtěla jet na Zéland, plánujeme to s kamarádkou.. samozřejmě, ty finance.. ale jednou, jednou pojedem! :D Určitě je super si všechno zařídit sama, protože člověk ušetří neskutečné peníze! :) Jsem zvědavá, jak to budeš mít dál, určitě si ráda přečtu další články na toto téma, případně i jestli budeš blogovat přímo z Anglie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, příští rok to taky nehodlám podcenit :D
      Plánuju mega maxi giga článek o tom, jak si to vše zařídit, ale je tak nechutně velkej, že se mi vůbec nechce :D
      A občasný příspěvky z Irska tu taky budou, hlavně fotky! :D

      Vymazat
    2. Takže tedy Irsko? Paráda :)

      Vymazat