pátek 5. července 2013

Četba v Irsku

V Irsku si hodlám zdokonalovat angličtinu nejen mluvou v terénu, ale chtěla bych i přečíst nějaké knížky. Zatím jsem jich vybrala 11, ale hodlám přidat ještě nějaké další. Jsem seice rychlý čtenář, ale počítám s tím, že v AJ mi to půjde o dost pomaleji, takže si myslím, že zvládnu 1, maximálně 2 knížky za týden. Pokud byste měli nějaké tipy na dobrou fantasy/ horor/ historický román/ klasiku, napište mi do komentů, inspirace je potřeba! :)


Joseph Heller - Catch-22 (Hlava 22), James Fenimore Cooper - The Last of the Mohicans (Poslední mohykán), Neil Gaiman - American Gods (Američtí bohové), Neil Gaiman - Neverwhere (Nikdykde), Stephen King - The Gunslinger (Pistolník), Neil Gaiman - Anansi Boys (Anansiho chlapci), Stephen King - Pet Sematary (Hřbitov zvířátek), Stephen King - Carrie (Carrie), Ladislav Fuks - Mr. Theodore Mundstock (Pan Theodor Mundstock), Robert Lyndon - Hawk Quest (Cesta sněžných ptáků), Kurt Vonegut - Slaughterhouse-Five (Jatka č. 5)

Zároveň bych chtěla doporučit web Goodreads, kde můžete spravovat seznam přečtených knížek, knížek, které teprve budete číst nebo si můžete vygenerovat knížky, které by se vám mohly podle hodnocení 20 knížek líbit. Dokonce existuje i widget, který si můžete dát na blog (tak jako já). Do konce roku bych chtěla přečíst 30 knížek, jakmile přijedu do Irska, hned pádím do knihovny!

6 komentářů:

  1. Hlavu XXII si chci taky přečíst. Vlastně musím, kvůli maturitě :).
    Řbitov zvířátek doporučuji, je to naprosto úžasná kniha ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji na maturitu už nestihla, což je škoda, knížky z týhle doby jsou skvělý :)
      O Hřbitovu mi právě každý básní, ale u nás v knihovně není k nalezení, tak to zkusím tam :D

      Vymazat
  2. V Irsku? :-) Tak to je super hele.. kde přesně se vyskytuješ? Klidně bychom se mohly třeba sejít nebo tak.. bylo by super pokecat s někým zase česky :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda! Inspirovala si mě, taky bych mohla přelouskat něco v angličtině přes prázdniny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to mám radost, jsem ráda, že jsem mohla někoho inspirovat ^^

      Vymazat