sobota 28. prosince 2013

Back again!

Hi there!
Po dlouhé době se hlásím z opravdu hodně mokrého Irska, posledních 14 dní tu teď prší každý den. Možná právě absence sluníčka a pošmourné dny mi ubírají elán do všeho, u čeho se musí alespoň trochu přemýšlet, nemám chuť a sílu absolutně na nic, jen sjíždím seriály (což je v období zimní pauzy docela problém, když většina vašich oblíbených se vrací na obrazovky v půlce ledna) a nakupuju na eBay :D

Za tu dobu jsem ale nasbírala spoustu materiálu na další články, ten dnešní bude spíš ale takový random a shrnutí toho, co se stalo a co se stane.

Co se stalo:
  • Byla jsem na týden v ČR, na začátku prosince jsem přiletěla jen kvůli SCIO testům, které potřebuji k přihlášce na VŠ. Samozřejmě bych to ale nebyla já, kdyby se věci totálně nepo*** - do ČR jsem doletěla úplně v pohodě, myslela jsem, že mám vyhráno. Vybrala jsem si ale špatný den na cestování, v den testování napadlo tolik sněhu, že můj jediný autobus na místo konání (sobota ráno) měl zpoždění a já testy nestihla! Po dlouhé době jsem si trochu pobrečela, tohle mě vážně dostalo.
  • Byla jsem se podívat za kámoškou v Ústí, a musím říct, že vysokoškolský život na kolejích není špatný!
  • Po koncertu Madball v Roxy jsem si objednala čaj, ale nějak jsem si do něj zapomněla dát pytlík s čajem...pila jsem horkou vodu, na což mě obsluha při odchodu (ne)taktně upozornila :D
  • Při návratu do Irska mělo všechno zpoždění, málem mi ujel poslední vlak domů a nechala jsem mobil na letištních záchodech - blbý, když si to uvědomíte až venku s tím, že se už vrátit nemůžete a že zaměstnanci letiště jsou fakt lamy. Zase jsem si pobrečela.
  • Australská, německá a česká au-pair pekly vánoční cukroví. Moje averze k Německu a Němcům se pomlu vytrácí, příští Vánoce chci strávit v Austrálii s barbecue a cachtáním v moři.
  • Vánoce v Irsku jsou jako Vánoce z nějakýho lacinýho vánočního filmu - ulice plné světýlek, koledy na každém rohu, Merry Christmas vám popřeje každý kolemjdoucí. Ovšem vánoční tabule, to je něco! Rozbalování dárku trvalo celý den (3 hodiny jsem sestavovala obří Turtles Ninja pevnost a dřevěný hrad, který byl větší než ten malý ďáblík.
  • Moje první vánočka dopadla vzhledem k mým (ne)zkušenostem s pečením fantasticky, bohužel sehnat tu kostku droždí je nadlidský úkol a droždá v prášku prostě není to samé.
  • Vánoční dárek jsem si musela koupit sama - Google Nexus 10', je to moje zlatíčko a konečně mám Instagram :D
  • Děcka (a bohužel i rodiče) mají skoro 3 týdny volna, už se nemůžu dočkat, až bude po prázdninách.
  • Začala jsem sledovat The Carrie Diaries, mám novou drogu, kupodivu seriál, který nemá s fantasy/sci-fi nic společného, ale miluju ho!

Co se stane:
  • Čeká mě 2x výlet do Dublinu kvůli pasu, už se nemůžu dočkat, konečně "velkoměsto"!
  • Pokusím se zpracovat všechen materiál na články, pokud nebudu lenoch, máte se na co těšit.
  • Novoroční předsevzetí budu tento rok brát opravdu hodně vážně!
  • Musím jet znovu do ČR kvůli SCIO, z čehož mám vážně ohromnou radost (ironie).

A na závěr malý výběr fotek z Instagramu, kde mě také můžete sledovat :)

2 komentáře:

  1. Tak to s těmi testy mi je líto :( na druhý pokus už to určitě vyjde! :)
    Na The Carrie Diaries taky koukám, je to suprový odpočinkový seriál... :)

    P.S. Sladkosti došly a už jsou skoro pryč :D Video jsem natočila, jen nejsem schopná ho stáhnout z foťáku do počítače O:-) ale bude!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem to už dokoukala a chce se mi brečet...asi mám nový nejoblíbenější seroš (navíc když tam hraje Freema - Doctorova společnice Martha) :D

      Super, měla jsem přibalit víc, ale všichni mi ty zásoby vyžrali! :D

      Vymazat