Tenhle recept jsem odkoukala od Cassey, a stejně jako tisíce dalších blogerek, i já se o něj musím podělit :D Je totiž vážně jednoduchý a potřebujete jen dvě věci - banán a vajíčka. Navíc se můžete zbavit přezrálých banánů, aniž byste jimi plýtvali.
Na jednu velkou palačinku/cca 5 malých (je lepší je dělat menší) potřebujete:
- 2 vajíčka
- banán
- trochu oleje
- Banán rozmixujte nebo nakrájejte na malé kousky a promíchejte.
- Přidejte vajíčka a směs pořádně promíchejte.
- Na rozehřátou pánvičku s trochou oleje vylijte obsah misky a čekjte, dokud se v těstu neobjeví malé bublinky. V tomto okamžiku se pokuste palačinku obrátit, předem ale upozorňuji, že to není nic jednochuhého :D
- Pokud se vám polačinka potrhá, nevěšte hlavu, můžete vykrojit různé motivy a nikdo nic nepozná :)
- Palačinku můžete ozdobit a ochutit ovocem, džemem nebo čokoládou, záleží jen na vašich chutích.
Ahoj, tenhle recept znám, žila jsem pár měsíců ve Španělsku a tohle je národní jídlo lidí z Kanárských ostrovů (tedy minimálně z Gran Canaria). Miluji je!!
OdpovědětVymazatPáni, díky za informaci, tohle jsem se nikde nedočetla :D
VymazatAkorát oni tam teda přidávájí nějaké místní koření (chuťově trochu jako skořice) a nedělají velkou placku, ale takové miniplacičky, mají asi 5 cm průměr. Nejspíš se to tak lepe obrací, nebo nevím :D
VymazatAle díky za recept, určitě si je udělám, úplně jsem na ně zapomněla.
Tak to vyzkouším :)) a zkusím tam přidat tu skořici, jak psala B. :)
OdpovědětVymazatsuper recept, musím zkusit;))
OdpovědětVymazatZrovna máme doma banány, takže to určitě vyzkouším.:))
OdpovědětVymazatTož poslušně hlásím že uděláno.. přidala jsem tu skořici a dělala jsem cca 5 cm kolečka (bylo jich tak 10 z jednoho banánu) a obracet šly a chuť mňam mňam. Už jsem to pokafrala mamce, která má celiakii, takže o normálních palačinkách si může nechat zdát.
OdpovědětVymazatTaky jsem potom dělala menší "kolečka", a je prada, že pak už šly obrátit dobře :)
VymazatJe super, že to můžou j íst i lidi jako tvoje mamka :)
Doporučuji přidat trochu strouhaného kokosu a smažit je na kokosovém oleji. Nakonec posypat skořicí. Naprostá dokonalost <3
OdpovědětVymazatJá jsem spíš na takové ty basic suroviny, ale určitě je to mňamka :)
Vymazat