úterý 1. července 2014

Tipy na seriály

Až teď jsem si uvědomila, že kvůli výpadu internetu nebyl čtvrteční kulturní článek. Asi bych ho mohla přeskočit, ale mám pro vás tip na skvělý seriál, který opět poběží od tohoto týdne, takže by byla škoda, kdybyste o článek přišli nebo vyšel později. Dnes mám pro vás tedy tipy na 3 seriály - něco se superhrdiny a velkou dávku tajemna s občasným výskytem krve.


The Flash/Flash
Pilot už sice vyšel, už jsem jej i viděla, nicméně si myslím, že by bylo fajn na tento seriál upozornit. Pokud jste komiksovými fanoušky nebo máte rádi filmy a seriály se superhrdiny, Flash by se vám mohl líbit. A co víc, pokud sledujete Arrow, určitě už víte, kam mířím.

Barry Allen je typický "ajťák" - roztržitý, věčně chodí pozdě, zkušenosti s holkama moc nemá, ale je i roztomilý a má své kouzlo. Při nehodě ve fyzikální laboratoři (což je asi špatné pojmenování, ale já opravdu nejsem moc IT typ) se uvolné ohromné množství energie, která zasáhne celé město. Celkem obyčejně vpadající havárie, kdyby ovšem nemohla za to, že z některých lidí se stanou tzv. metahumans (metalidé, tzn. lidé na druhé úrovni). Jedním z nich je i Barry, který byl po celých 9 měsíců v komatu. Po probuzení zjistí, že se dokáže neuvěřitelně ryche pohybovat..a ano, je to tak, přesně takto se zrodil Flash!

Under the Dome/Pod kupolí
Že vám ten název něco říká? Pak asi budete fanoušci Stephena Kinga! Román pod kupolí je neuvěřitelně dlouhá bichle, dokonce ani já jsem se ještě neodhodlala ji přečíst (ale plánuji!). I když jsem knížku ještě nečetla (jenom tak zběžně prolistovala a zašilhala na konec :D), tak si myslím, že seriál je docela povedený, od HBO bych už asi nečekala žádný propadák.
















Chester's Mill je malé americké městečko jako každé jiné, alespoň do té doby, než se okolo celého města objeví záhadná zeď. Není to ale jen tak nějaká zeď, jak obyvatelé zjistí, je to kupole, která odděluje město od zbytku světa. Nic a nikdo se nedostane ven ani dovnitř. Město zachvátí panika, lidé se bojí, že dojde jídlo a voda, v lidech se probouzí jen to nejhorší. Sledujeme osudy několika postav, od bezpáteřního politika Velkého Jima, jeho syna Juniora, který to nemá v hlavě zas až tak v pořádku, jeho (ex)přítelkyně, která zase patří do skupinky teenagerů, kteří mají s kupolí zvláštní pouto, až po záhadného Barbieho a jeho milenku Julii, které zabil manžela, což věci docela komplikuje. Postupně se o kupoli dozvídáme nové a vcelku znepokojivé věci, je tu ale naděje, že by se dala ovládat... Na konci první série nám přibyde pár postav, které zamíchají dějem, co ale druhá série, která začne 30. června (u nás tedy s titulky o den až dva později)?

Hemlock Grove
Zapomeňte na upíry a vlkodlaky pro slečinky, přichází něco tajemnějšího, drsnějšího, krvavějšího, mocnějšího, propracovanějšího, lepšího!

Seriál od stanice Netflix se odehrává ve městě Hemlock Grove, které má pod palcem rodina Godfreyů v čele s bezpáteřní, ale sexy mámou Olivií, která si ve svém malém království vesele pletichaří. Dokud ovšem nezačínají umírat mladé dívky, a to každý úplněk poněkud brutální smrtí. Podezření padne na nováčka, cikána Petera Rumanceka, o kterém si pověrčivci šeptají, že je vlkodlak. I přes svou pověst se Peter spřátelí s Romanem, Oliviiným synem, a společně se pokouší záhadu vyřešit. Samozřejmě nechybí lovestory, konkrétně mezi Peterem a Romanovou sestřenicí Lethou, která záhy otěhotní - ne však Peterovým přičiněním. Notnou dávku tajemna přidává i na první pohled nenápadná, nevinná, ale zvědavá teenagerka Christina, se kterou prostě není něco v pořádku. Přidejme k tomu ještě podovínský projekt v nemocnici Godfreyů a máme tu krvavý koktejl plný syrových scén (až jsem občas trochu přivřela oči) a pořádné dávky strachu či znechucení. Netflix druhou sérii uvolní 11. července.

Tak co? Navnadila jsem vás na něco?  Nebo máte svůj oblíbený seriál, který se opět začíná vysílat? Každopádně se podělte o své dojmy, prázdniny jsou dlouhé a propršených dnů se jistě také dočkáme.

3 komentáře:

  1. Přesně takový tip je na začátek prázdnin jako stvořený :) Až budu mít někdy chvilku, tak se asi podívám na Under The Dome. S. Kinga zbožňuju a o této knížce sem mnohé slyšela, tudíž doufám, že nezklame :)
    - Elma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seriál je skvělý, ale nedávno jsem četla recenze a docela to shodili, že prý to s knížkou nemo nic moc společného...:D Takže ještě předtím, než začnu koukat na druhou sérii, tak se asi prokoušu tou bichlí...:D

      Vymazat
  2. Všechny seriály mám strašně ráda. A Hemlock Grove má tu nejlěpší přeměnu ve vlkodlaka co jsem kdy viděla (a to jsem jich viděla hodně ;) )

    OdpovědětVymazat