pátek 8. srpna 2014

Tipy na filmy

Každý určitě zná ten pocit, kdy se tím nejlepším nápadem zdá být zahrabat se do postele s hromadou jídla a sjíždět seriály nebo filmy. Mě ten pocit poslední dobou přepadává dost často, kvůli tomu jsem narazila na několik filmů, o kterých si myslím, že by z nějakého důvody stály za vidění. Všechny filmy jsem sledovala přes skvělý program Popcorn Time, což je něco jako NetFlix, ale je zdarma a nelegální (:D). Filmy tu najdete v originálním znění, občas k nim jsou i české titulky. Kdo si ale chce procvičit angličtinu, anglické titulky jsou taky fajn a po pár filmech vám už ani nepřijde, že jsou v cizím jazyce.



Noah/Noe (2014)
Na tento film jsem se opravdu těšila, reklamy všude možně slibovaly epickou podívanou. Jednak mám ráda staré mýty a pověsti, herecké obsazení mě ale také lákalo. Russel Crowe jako Noe, Jennifer Conelly aka jeho manželka, Anthony Hopkins coby děda Metuzalém a Emma Watson ztvárňující Noemovu adoptivní dceru, to je prostě příslib dobrého filmu. Film však splnil má očekávání jen zčásti. Velkolepé záběry s tisíci druhy zvířat, nádherné scenerie přírody a naprosto skvělá Jennifer Conelly byly tím, díky čemuž jsem film v polovině nevypnula. Neříkám, že poněkud psychologičtější verze klasického příběhu o muži, který je Bohem vyvolen k tomu, aby postavil archu pro všechny druhy zvířat a pomohl tak světu začít nanovo, je na škodu, ale upřímně, kdo jde do kina kvůli tomu, aby víc než dvě hodiny sledoval, jak Noemovi "ruplo v bedně"? Pokud vám tedy nevadí občasné vleklé scény o tom, kterak se Noe nemůže srovnat sám se seboou, natož s Bohem, určitě se na film podívejte, kdo na tohle není, ať se třeba podívá na plakáty. 

Hodnocení: 6.5/10


Oculus (2013)
Tento "horor" jsem chtěla vidět jen kvůli tomu, že hlavní roli hraje Karen Gillian (Amy Pond z Doctora Who) a totálně jsem se zamilovala do jednoho z plakátů, jinak mě podobné filmy ani moc nelákají. Karen, coby Kaylie Rusell, se snaží dokázat, že za smrtí jejích rodičů (a dalších několik desítek lidí) stojí záhadné starobylé zrcadlo, kterémá zvláštní schopnosti. K pomoci přemlouvá svého mladšího bratra, který byl právě propuštěn z nápravného zařízení, kam byl odveden poté, co jej obvinili z vraždy otce. Tim ale s minulostí nechce mít nic společného, psychiatrická léčba traumatu jej navíc připravila o reálné vzpomínky na onu tragickou noc, kdy otce zabil. Snaží se Kaylie vše vymluvit, pomalu ale začíná věřit tomu, že něco se zrcadlem opravdu není v pořádku, jako by žilo svým vlastním životem. Když už se zdá, že zlé duchy společnými silami porazí, zrcadlo se připravuje k poslednímu smrtícímu úderu. Pro milovníky tajemna, strachu a zrzek film jako dělaný, pro obyčejného diváka jen taková oddechovka.

Hodnocení: 7.5/10


The Other Women/Jedna za všechny (2014)
A konečně tu máme něco lehčího na ten typ holčičího večera, kdy se zachumláme do peřin a sežereme 2 krabice zmrzliny :D Nic náročného, spíš jen tak pro zasmátí. Sebevědomá právnička Carly (Cameron Diaz) si myslí, že konečně narazila na toho pravého. Její přítel Mark (Nikolaj Coster-Waldau) je totiž pohledný, bohatý, chytrý a romantický, prostě dokonalá partie. Shodou náhod ale Carly přijde na to, že Mark je ženatý! Jako správná drsňačka se s tím snaží smířit, Markova manželka Kate (Leslie Mann), která je pravým opakem Carly, jí to ale moc neulehčuje. Světe div se, z těchto dvou podvedených žen se stanou ty nejdivnější kamarádky a společně plánují, jak to Markovi pořádně osladit. Při plnění svých ďábelských plánů je ale čeká velké překvapení - Mark má další milenku! Dvaadvacetiletá Amber (Kate Upton) je tak dalším členem týmu, který má za úkol zničit Markovi život. Za pomoci Kateina pohledného bratra a Carlyiny sekretářky (Nicky Minaj) se jim to nakonec podaří a všichni žijí šťastně až do smrti. Prostě klasická romantická drama komedie, která naprosto splňuje žánrové očekávání.

Hodnocení: 7/10


The Angriest Man in Brooklin (2014)
Upřímně, tenhle film jsem chtěla vidět jen kvůli tomu, že v něm hraje Peter Dinklage (můj oblíbený Imp z GoT), jinak bych ho asi v seznamu filmů úplně přehlédla. Henry Altman (Robin Williams) je věčně naštvaný právník, kterému zemřel syn a druhý se dal proti vůli otce na dráhu profesionálního tanečníka. Henryho dokáže naštvat úplně vše a úplně každý - nejčastěji jeho mladší bratr (Peter Dinklage), řidiči automobilů, lékaři...Naposledy je to doktorka Gillová (Mila Kunis), která zaskakuje za Henryho lékaře, bohužel právě ona mu musí sdělit, že umírá. Henry se samozřejmě šíleně rozčílí a Sharon, která má sama starostí nad hlavu, ztratí nervy a Henrymu řekne, že mu zbývá 90 minut života. Henry si najednou uvědomí, že má poslední šanci strávit čas se svou rodinou, říct jim, že je miluje, a tak začíná sběsilý boj s časem, kdy se Henry pokouší odčinit všechny rodinné křivdy. Mezitím si doktorka Gillová uvědomí, co způsobila, a vydá se Henryho hledat, aby ho přesvědčila k nástupu do nemocnice. Maraton plný absurdních situací, šíleného Robina Williamse a hroutící se Mily Kunis začíná! Film je docela rozporuplný, popravdě nevím, co si o něm mám myslet. Ale ve chvíli totální nudy není k zahození.

Hodnocení: 6.5/10

Když se tak dívám na hodnocení filmů, musím říct, že poslední dobou jsem neviděla nějaký extra film, na který bych se klidně mohla dívat víckrát. Nevím, čím to je, asi si vybírám špatné filmy. Pokud byste mi chtěli nějakou filmovou novinku doporučit, budu jen ráda :)


6 komentářů:

  1. Tak Noaha jsem taky viděla dost jsem se na ten film těšila a nakonec to nebylo tak dobré jak jsem čekala :-/ teď stahuji ty ostatní tak jsem zvědavá :) Jinak mě celkem bavil Herkules Zrození legendy.. a taky jsem se dívala na Pompeje ale to bylo takové divně ukončené taky nic extra.. :)
    http://klarissaaddell.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem sama...upřímně si myslím, že kvalita rádoby historických filmů, které slibují akci, technické triky atd., není tak vysoká, jak si tvůrci myslí. Kvůli tomu jsem třeba ani na ty Pompeje nekoukala :D

      Vymazat
  2. Tak z těchto filmů jsem ještě neviděla ani jeden, dobré tipy :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Určitě se podívám na film Jedna za všechny. Cameron Diaz je jedna z mých nejoblíbenějších hereček a o tomhle filmu jsem vůbec nevěděla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cameron je skvělá, ty romantické komedie s ní mají nějakou šťávu, je to střelený, nereálný, ale baví mě to! :)

      Vymazat