úterý 19. srpna 2014

Tipy na seriály vol.2

Dnes přináším tipy na 2 seriály, které už se sice vysílají, ale myslím, že pořád stihnete do rozjetého vlaku ladně naskočit a nemusíte kvůli tomu strávit celý den přilepení k obrazovkám počítače.


The Strain
Se seriály plných krve a nechutných scén se poslední dobou roztrhl pytel, publikum si asi libuje v neuvěřitelně hnusných scénách. Čímž nechci nikoho hanět, jelikož já se na ty seriály také dívám. Upíři jsou už pak sázka na jistotu, naštěstí v tomto případě to nejsou neodolatelní svůdníci, co jiskří na slunci a dokáží vám z mozku udělat kaši. I když to vlastně umí, ovšem tím starým dobrým způsobem, ke kterému žádná kouzla nepotřebují. Naopak tak trochu připomínají zombie s chapadlem, které jim vystřeluje z krku, a abych nezapomněla, jsou bezpohlavní. Pokud seriál začnete sledovat, uvidíte sami. New York se pomalu zamořuje těmito bestiemi, které se ukrývají v kanálech a vylézají jen za tmy, a i když každý viděl nějaký seriál či film s podobnými nestvůrami, lidé si tvrdošíjně stojí za tím, že je to nějaký druh infekce. K případu je povolán workholický epidemiolog dr. Ephraim Goodweather, který vyznává jen racionalitu a vědu. Jeho pohled na celou situaci se ale pomalu mění díky židovskému staříkovi s mečem (David Bradley - Filch z HP nebo Walder Frey z Hry o trůny - dokazuje, že mu jdou i role klaďasů a člověk si ho prostě zamiluje), který tvrdí, že přesně ví, co se děje a jak vše vyřešit. Myslím, že hlavní tvůrce Guillermo del Toro (Hobit, Hellboy, Faunův labyrint) si zaslouží pochvalu, protože The Strain je prostě něco trochu jiného, než na co jsme v seriálových kruzích zvyklí.

Outlander
Předtavte si, že ve zdraví přežijete 2. sv. válku, konečně se setkáte se svým manželem a snažíte se vynahradit si ta léta, kdy jste jako zdravotní sestra zachraňovala životy vojáků a váš vlastní život šel do kytek. Těch pár měsíců společného štěstí, pokoušení o miminko...a pak najednou vtáhnuti neznámou silou do doby o 200 let nazpět. Claire Randall je ženou, jež byla válkou tvrdě zkoušena, ale přežila, a která se snaží dát svůj vztah s manželem, historikem, do pořádku. Při historickém výzkumu se stanou svědky starodávného rituálu, který jim připadá sice úžasný, ale k neuvěření. Tedy až do té doby, než je Claire vtažena do 18. století, do doby divokého Skotska plného rebelů a anglických vojáků. Claire se musí potýkat s dobovými změnami, ale i s city, které na ni v této době čekají. Jakožto krásná a poněkud tajemná žena na sebe strhává nechtěnou pozornost, která jí je spíše na obtíž než k užitku. Musí se vyrovnat jak se ztrátou manžela, tak s novými city, které chová k obyvatelům starodávné vísky. Historicko-romantický seriál se sci-fi prvky, ale (zatím) bez litrů krve je přesně to, co na seriálovém trhu chybělo. Podle mě má Outlander docela dobrý potenciál a pokud nezabředne do klasického klišé historické romance, máme se na co těšit!

2 komentáře:

  1. na the strain se už nějaký čas chystám, ale zatím mám tolik nedokoukanych serialu :D .. možna zitra se do něj pustím

    OdpovědětVymazat