čtvrtek 14. března 2013

Seriály: The Vikings (Vikingové)

Konečně seriál pro chlapáky, ale i pro holky, které zrovna dvakrát nefandí The Vampire's Diaries.
Seriál od stanice History Channel vypráví o dobrodružství skandinávského hrdiny Ragnara Lodbroka, jenž byl svého času legendou. Zmínky o něm můžeme najít v mnoha starobylých příbězích a vyprávěních, je doloženou historickou postavou. Jeho nejznámnějším činem je pravděpodobně nájezd na Paříž z roku 845. Stal se králem švédským a dánským, zemřel v Anglii kvůli uštknutí jedovatým hadem.
Pokud máte rádi severskou mytologii, rozhodně byste si neměli seriál nechat ujít. Seriál je poměrně kvalitně zpracovaný a i když si něco občas přikrášluje, rozhodně se zde můžete dozvědět mnoho zajímavých věcí o životě a způsobech Vikingů nebo o skandinávských božstvech. Občas je seriál poněkud syrový a naturalistický, ale co byste chtěli od Vikingů, nenajdete tu žádné "metrouše", ale pořádné upocené, fousaté a mužné chlapy, což se mně jako holce moooc líbí ;) Samozřejmě je tu i pár ženských hrdinek, které zase potěší leckterého muže.
Scénář je práce Michaela Hirsta, který se podílel i na tvorbě seriálů Camelot a Tudorovci nebo na filmech Královna Alžběta a Královna Alžběta: Zlatý věk.
Ragnara si zahrál Travis Fimmel, zatím ne moc známý rodák z Austrálie. Nutno říci, že to přesně typ chlapa pro mě :D Jeho ženu, která rozhodně není ušlápnutá hospodyňka, jež tráví veškerý svůj čas u plotny, ztvárnila Katheryn Winnich z Kanady. Kath je licencovyným bodyguardem, takže se svou postavou má určitě mnoho společného. Za zmínku stojí i Ragnarův jarl v podání Gabriela Byrnea (D'Artagnan v Muži se železnou maskou), který tu zastupuje "ty zlé". 
Seriál se vysílá teprve 14 dní, ale myslím, že ho čeká úspěšná budoucnost. Rozhodně patří mezi nejzajímavější seriálové novinky tohoto roku.


Žádné komentáře:

Okomentovat