neděle 9. června 2013

Tvorba koláží online

Existuje spousta programů, ve kterých si můžeme vytvořit koláže, některé jsou přístupné i zdarma na internetu a nepotřebujeme si nic stahovat a instalovat do počítače. Jedním z nejlepších (pro mě nejlepší) je editor fotografií PicMonkey. Na této stránce můžeme upravovat fotografie nebo tvořit koláže.

Pro tvorbu koláží klikneme na ikonku Create a collage.

Otevře se nám stránka s bílým čtvercem uprostřed. Do tohoto čtverce vkládáme fotografie, které můžeme najít ve sloupečku vlevo. Používáme fotografie od PicMonkey nebo můžeme nahrát své vlastní. Úplně vlevo vidíme 4 ikonky. První je pro nahrávání a přidávání obrázků, druhá pro tvorbu okének v koláži, třetí pro doplňkové obrázky a díky čtvrté můžeme nastavit vzdálenost okének od sebe, barvu pozadí nebo zaoblení hran.

Můžeme si vybrat přednastavená okénka, ale můžeme si je i sami vytvořit. Jednoduše přetahujeme obrázky do bílého čtverce tak, jak je ukázáno na videu. Ve videu si ukážeme celý postup s využitím všech možností tvorby koláže. Bohužel video je při zvětšení docela nekvalitní, i tak by ale mělo pomoci.



Žádné komentáře:

Okomentovat