čtvrtek 6. června 2013

Čtení pomáhá - pomoz i ty!


Většina čtvrťáků má po maturitě, kvůli kterým jistě všichni pilně přečetli všech 20 knížek, nebo si o nich alespoň zjistili co nejvíce informací. Některé knížky máte ještě určitě v hlavě, tak co takhle využít svých vědomostí a pomoci lidem, kteří naši pomoc potřebují?




Stačí se zaregistrovat na http://www.ctenipomaha.cz/ a udělat pár testů, které se týkají vybraných knížek. Každý test má 5 otázek, otázky jsou většinou jednoduché a za každý úspěšně složený dostanete kredit 50 Kč. Kredit pak darujete jednomu či více projektu, např. se sbírají peníze na speciální vozíčky, školy v přírodě nebo vybavení různých vzdělávacích a ozdravných zařízení.

Knihy, vybrané spisovateli a dalšími známými osobnostmi (projekt podporuje např. Vojta Dyk), jsou rozděleny do 3 kategorií: 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ a střední školy. Při registraci musíte uvést svou aktuální školu a třídu, podle toho pak musíte vybírat knížky. 1. stupeň ZŠ může číst knihy pro SŠ, ale naopak to nejde. Jelikož je před námi poslední měsíc školní docházky, je to také poslední možnost, jak čtvrťáci mohou pomoci. Navíc se můžete přihlásit do soutěže Albatrosu, kde se v každé kategorii každý měsíc vyhlašuje prvních 100 lidí, kteří přečetli nejvíce knížek. Ti jsou pak odměňováni knížkami. 

Pokud nejste příznivci DMS, nekupujete si na ulicích magnetky a podobné věci, je toto ideální možnost pro ty, kteří i tak chtějí pomoci.


1 komentář: