středa 5. června 2013

Top 10 seriálových hrdinů, kteří (holkám) nedají spát

Že jsem velký fanoušek seriálů, to jste si možná všimli. A tak by se tu čas od času asi mohl objevit nějaký ten článek na toto téma. Začněme třeba žebříčkem hrdinů, kteří dívkám, slečnám, ženám, nebo alespoň mně, nedají spát. Já osobně jsem spíš na ostřejší chlapáky, kterým neteče "mlíko po bradě", ale asi se mi sem vloudí i totální "ňuňánci", jak jim říkám. Seznam je bez umístění, protože se nedokážu rozhodnout, kdo je nejvíc sexy, nejúžasnější, nejroztomilejší atd.

1. John Barrowman jako Jack Harkness

Fanouškům a fanynkám britského seriálu Doctor Who (u nás Pán času) Johna asi představovat nemusím. Chlap jako hora v modrém vojenském kabátě, který se narodil někde v daleké budoucnosti a jeho názory na sexualitu jsou vskutku zajímavé, se do povědomí diváků mohl vrýt i spin-offem Doctora Torchwood, kde už není vedlejším, ale hlavním hrdinou. Poslední dobou jsme ho mohli vídat v seriálu Arrow, kde hrál nebezpečného otce nejlepšího kamaráda hlavního hrdiny.

Ještě přikládám video se scénou z Torchwoodu, na kterou prostě budu vzpomínat do konce života...Pusťte si ho od času 1:10.

2. Tyler Hoechlin jako Derek Hale

Tmavý typ, věčně zachmuřený pohled, mužná postava, to vše dělá z Tylera miláčka tisícovek, ne-li milionů žen. Představitel vlkodlaka-Alfy ze seriálu Teen Wolf je alespoň pro mě jediný důvod, proč TW sledovat. Navíc je jeho postava spíše záporná, což mu na zajímavosti jenom přidává. A on je přesně ten typ chlapa, kterým by mělo být zakáno holit si tvář do hladka.

3. Manu Bennett jako Crixus

Další zástupce drsných chlapíků s tělem jako od boha, divokou povahou a pěstí vždy připravenou k ráně. Tedy alespoň z hlediska jeho role částečného záporáka a věčného rivala miláčka publika Spartaka v seriálu Spartacus, kde mužské části populace, z dalšího úhlu pohledu vlastně i ženské části, učaroval svým uměním s mečem. Dámy si pak mohly poslintat obrazovky díky jeho vypracovanému tělu, které v seriálu tak často vystavoval. Já osobně jsem pro Manu(a) s krátkými vlasy, jako mánička se mi už moc nelíbí.

4. Dylan O'Brian jako Stiles Stilinski

Nechme na chvíli naše srdce nabrat normální tepovou frekvenci a představme si jednoho z výše zmíněných "ňuňánků" a dalšího hrdinu ze seriálu Teen Wolf, kde je nejlepším kamarádem hlavního hrdiny. Ač nemá žádnou superschopnost, svaly přes půl Ameriky, na kontě několik mega a nemění se při úplňku ve vlkodlaka, přesto mě něčím zaujal. Možná svou lehce ztřeštěnou povahou, kvůli které ale pravidelně zachraňuje zadek nejen svého best friend(a), totální smůlou v lásce nebo svým roztomilým úsměvem.

5. Mads Mikkelsen jako Dr. Hannibal Lecter

Tento dánský herec se objevuje především ve filmech, můžeme jmenovat např. Casino Royale, Tři mušketýři, ve kterých většinou představuje záporáky či bojovníky. V seriálu Hannibal ho můžeme vídat jako vynikajícího kuchaře s nadpřirozeným čichem, inteligencí hodnou Einsteina a choutkami zabíjet. I když je Hannibal na první pohled záporná postava, která na někoho může působit až slizce (jako zpočátku na mě), nemůžeme mu upřít jisté kouzlo, spočívající v jeho komplikované povaze a tajemnosti, které má.

6. Jordan Gavaris jako Felix Dawkins

Pokud patříte k obdivovatelkám kouzelného Felixe v seriálu Orphan Black, určitě vás nepotěšilo, že je na kluky. Jeho lehce holčičí chování a skvělé hlášky, to je přesně to, co z něj dělá přesně ten typ kluka, o kterém si říkám, že bych dala bůh ví co za to, kdyby právě on byl můj nejlepší kámoš.

7. David Tennant jako 10. Doctor

Pro mnoho fanoušků seriálu Doctor Who (i pro mě) je tento britský herec nejlepší představitel Doctora. Neoslní vás svaly ani tváří modela, ale jeho vlasům, úsměvu nebo inteligenci či povaze by se to povést mohlo. David, který je ale především uznávaným divadelním hercem, se občas mihne i v nějakém tom filmu, ale díky roli Doctora si získal obdivovatele po celém světě.

8. Peter Dinklage jako Tyrion Lannister

Tento 1,35 m měřící představitel trpaslíka Tyriona Lannistera v seriálu Hra o trůny je přesně ten typ muže, který ze svého mínusu dokázal udělat velké plus. Pro mnoho lidí je Tyrion nejoblíbenější postava výše zmíněného seriálu, a rozhodně se není čemu divit. Ač v seriálu hraje všemi nenáviděného outsidera, je vcelku důležitou postavou, která dokáže pořádně zamíchat kartami. Protože jak se říká, když je někde ubráno, jinde je přidáno. Těžko najdete postavu, která má stejně skvělý humor, hlášky a charakter (i když to by se někteří mohli hádat) jako Tyrion. Navíc oplývá docela vysokou inteligencíčí, jež nízký vzrůst zcela kompenzuje.

9. Iwan Rheon jako Simon Bellamy/ Ramsay Snow

Iwan je prostě a jednoduše miláček. Nejen, že je velmi dobrým hudebníkem, ale je i ještě lepším hercem. Schopnost zahrát totálního roztomilouše stejně dobře jako vyšinutého psychopata (i když to je možná silné slovo) by mu mohlo závidět mnoho slavnějších a oceňovanějšíc herců. Představitel záhadného outsidera Simona ze seriálu Mistfits (Zmetci) nebo tak trochu (spíš tak více) pomateného a krutého Ramsayho Sněha z Game of Thrones (Hry o trůny) okouzluje svým úsměvem, psíma, nekonečně hlubokýma očima, ale tělo také není k zahození. Navíc, jak už je výše zmíněno, některé fanoušky (hlavně fanynky) přitahuje jeho tajemnost a hudební talent.

10. Joseph Morgan jako Klaus Mikaelson

Klaus, to je ztělesnění čistého zla. Takže co na něm vlastně milujeme? To, že i v takovém zloduchovi se najde ždibíček lásky, konkrétně lásky k Caroline, která je ale bohužel zadaná (jak by měl vypadat další díl Upířích deníků podle mě - Tyler zemře a Caroline bude s Klausem, ale o tom si asi můžu nechat jen zdát). Plus nepočítám jeho šibalský úsměv, který umí být krutě odzbrojující.

Nevešli se: Daryl Dixon z Walking Dead (a to mě vážně, ale vážně štve), Dean ze Supernatural, Dexter z Dextera, Elijah a Damon z Upířích deníků, Daariho Naharis, Jon Snow a Jorah Mormont ze Hry o trůny a spousta dalších.

3 komentáře:

  1. nevesel se benedict z sherlocka .D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pořád nevím, co na něm všichni mají, mně se vůbec nelíbí...seriál super, ale BC...nevím no :D

      Vymazat